Аграрії виступають за зміни норм бронювання військовозобов'язаних працівників

Продовжити бронювання військовозобов'язаних працівників автоматично до тих пір, поки в законодавстві не буде з цього приводу суттєвих комплексних змін. Це дозволить аграріям в комплексі забезпечити всі польові роботи та повністю подбати про продовольчу безпеку країни та сформувати надійний тил.

Таку позицію на засіданні аграрного комітету висловив народний депутат, засновник «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

За його словами, вже в серпні-вересні спливає піврічний термін попереднього бронювання фахівців аграрних та фермерських господарств.

«На засіданні аграрного комітету вкотре підняли питання та обговорили ситуацію, що склалася в агросекторі щодо бронювання військовозобов'язаних працівників. Зрештою, це позиція і сільгоспвиробників, і аграрних асоціацій, яку я озвучив і яку одноголосно підтримали колеги‎»‎, — відмітив Іван Чайківський.

Читайте також: Зелений коридор для ріпаку в ЄС. Чому важливо його створити?

Засновник «Агропродсервіс» подякував колегам за звернення до Кабміну, яке, на його думку, дозволить захистити аграріїв, на яких покладена місія годувати країну в часи війни.

Нагадаємо, раніше УКАБ та НАУ просили уряд розблокувати бронювання для усіх підприємств, які забезпечують функціонування економіки та потреб ЗСУ, але не можуть бронювати персонал, оскільки не мають укладених мобілізаційних завдань.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus