На Одещині стартувала посівна озимого ріпаку під урожай 2023

На Одещині збирають соняшник та розпочали посів озимого ріпаку під урожай 2023.

Про це повідомила Одеська ОВА в Facebook.

За інформацією директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алли Стоянової вже посіяно 50 тис. га озимого ріпаку, що складає 50% від запланованих площ. На ряді площ вже отримано сходи.

«Під урожай 2023 року прогнозується посіяти 100 тисяч гектар озимого ріпаку. Головну хлібну культуру — озиму пшеницю посіють на площі у 540 тисяч гектар. Під озимий ячмінь відведуть 220 тисяч гектар. Таким чином основний зерновий блок на Одещині займе 760 тисяч гектар» — розповідає Алла Стоянова.

За оцінкою експертів для проведення осінньої посівної необхідно підготувати 140 тис. т насіння, внести мінеральні добрива у кількості 45 тис. т, мати 25 тис. т дизпалива та майже 7 тис. т бензину. 

Читайте також: «‎Посів озимини: підготовка, поради, технологія»‎ 

Окрім цього нині в Одеській області триває збирання врожаю пізніх культур — проса, гречки, соняшника, овочів, картоплі, плодів та ягід.

«Через посуху їх врожайність значно нижча, ніж очікувалось. Так урожайність гречки не перевищує і 0,5 т/га, проса 0,8 т/га, соняшнику 1,1 т/га» — зазначає директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

Нагадаємо, що аграріїв запрошують на форум до Варшави: у фокусі осіння посівна та урожай-2023 в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus