В ООН заявили, що Україна забрала собі всю увагу, через що страждають інші країни

Організація Об'єднаних Націй заявила про те, що «‎голод вже біля дверей»‎. У світі є країна, яка вже цього року залишиться без їжі. Та додали, що голод «посилюється наслідками війни в Україні‎»‎.

Про це заявив глава ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, повідомляє Daily Mail

За його словами, в Сомалі вже спостерігаються конкретні ознаки того, що голод в південній частині затоки настане вже в кінці цього року. Гріффітс заявив журналістам, що він був вражений після візиту в Сомалі, під час якого він став свідком «‎голодуючих немовлят, занадто слабких, щоб плакати»‎.

Зазначається, що щонайменше 1 млн людей в Сомалі були переміщені через найсильнішу за останні десятиліття посуху, викликану зміною клімату. Тим часом в ООН акцентували, що гостру нестачу гуманітарної допомоги в Сомалі викликало повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Читайте також: «‎Як ООН голодом лякає, або Про реальні причини світової продовольчої кризи»‎

На думку Гріффітса, ситуація в Україніі стала «катастрофою‎»‎ для Сомалі, оскільки «міжнародні донори зосередили свою увагу на Європі‎»‎. Крім цього, 90% зерна для Сомалі, які раніше отримувала країна, були з України і рф. Тому в Сомалі сильно постраждали від дефіциту і різкого стрибка цін на продовольство.

«‎Україна зайняла ключове місце у світовому порядку денному»‎, — сказав Гріффітс.

Тим часом у Всесвітній продовольчій програмі ООН заявили, що офіційне оголошення голоду в Сомалі дозволило б отримати потрібне фінансування, проте до того часу, як в країні оголосять про брак їжі, буде вже пізно.

Нагадаємо, що з 1 серпня з портів Одеса, Чорноморськ та Південний було відправлено 1,72 млн т агропродукції. Всього протягом серпня з розблокованих портів вийшло 68 суден, порти призначення яких розташовані в 18 країнах світу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus