Черги вантажівок на україно-польському кордоні скоротились з 42 до 6 кілометрів — Мінінфраструктури

З моменту розблокування пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» кількість транспортних засобів, що простоюють у черзі на виїзд з України, зменшилась з 2200 вантажівок до 321 за минулу добу.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм у Facebook.

«Станом на 9 ранку черга на пункті пропуску скоротилась з 42 до 6 кілометрів. На даний момент для виїзду з країни водіям потрібно 1-2 доби. На початку місяця їм доводилось чекати до 7-10 діб. Суттєве скорочення спостерігається протягом останніх двох діб. За зміну через пункт пропуску виїжджає до 600 транспортних засобів‎», — відмітив він.

За словами заступника міністра, значне покращення ситуації стало можливим через відкриття пункту пропуску «‎Устілуг-Зосін»‎ для порожніх транспортних засобів.

Читайте також: «‎Протест польських перевізників на кордоні: які наслідки може мати для українського експорту»

Нагадаємо, що у неділю, 4 вересня, стало відомо, що на українсько-польському кордоні постійно зростає черга через низьку пропускну здатність митниці з польської сторони. На кордоні поблизу МПП «Ягодин» черга з вантажівок розтягувалася на 50 км.

Кілометровими чергами були незадоволені польські перевізники, тому анонсували блокування трас. Перевізники заявили, що акція протесту буде тривати, поки не будуть виконані їх вимоги, а саме, щоб повернення порожніх вантажівок з України відбувалося без черги й окремою смугою.

Пізніше, українські та польські прикордонні та митні служби досягли домовленості щодо відкриття пункту пропуску «‎Устилуг - Зосін» для виїзду порожніх транспортних засобів. Польських та українських. Режим пропуску пустих вантажівок на нових умовах почав діяти 9 вересня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus