Черга з вантажівок на україно-польському кордоні росте: польські водії страйкують

На пункті пропуску «‎Дорогуськ»‎ польські водії вантажівок перекрили дорогу та вимагають налагодження цілодобового фітосанітарного і ветеринарного контролю на польско-українському кордоні. Водночас черга з фур з українського боку кордону до пункту пропуску «‎Ягодин»‎ сягнула 54 км.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм у Facebook.

За його словами, польські водії, що перекрили дорогу на кордоні, вчора пропускали по 2 фури на годину — одну порожню, і одну з вантажем. Вони вимагають, щоб порожні вантажівки, які повертаються до Польщі пропускали без черги. Дві інші вимоги: пришвидшити фітосанітарний та ветеринарний контроль та перевести їх у цілодобовий режим роботи.

За словами Найєма, поляки також вимагають скасування «транспортного безвізу‎»‎

«‎Єдина вимога, яка нас дійсно дивує — скасувати транспортний безвіз для українських перевізників та повернути дозволи. Я б хотів заспокоїти наших перевізників: наразі мова про скасування транспортного безвізу не йде. Скоріш за все, це політична вимога польських перевізників. Мета — спричинити додатковий тиск на польський уряд задля розв'язання вищевказаних проблем»‎, — заявив Мустафа Найєм.

Нагадаємо, раніше заступник міністра інфраструктури України заявив, що з польської сторони необхідно збільшити кількість працівників фітосанітарних та ветеринарних служб, аби врегулювати ситуацію на українсько-польському кордоні із затримкою вантажних автомобілів, черги з яких перевищують 45 кілометрів

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus