путін знову звинуватив Україну в поставках зерна повз найбідніші країни: суцільне обдурювання‎‎

Очільник кремля знову заговорив про те, що зерно з України нібито продовжує йти повз найбідніші країни, а Захід «‎провокує продовольчу кризу»‎.

Про це він заявив під час наради про перебіг сезонних польових робіт, пише ЕП‎.‎

За словами путіна, сумарний збір зерна у рф цього року може становити рекордні 150 млн т, у тому числі пшениці. Він також стверджує, що санкції на експорт російського зерна та добрив «загрожують глобальною продовольчою кризою, відповідальність за це лежить на Заході‎».

‎Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо, чому і як проходить підтасовка фактів»‎

Очільник кремля знову заявив, що нібито українське зерно продовжує йти «повз найбідніші країни‎»‎: президент країни-агресора стверджує, що нібито до 23 вересня з 203 кораблів лише 4 пішли в такі держави — знову заявив про «суцільне обдурювання‎»‎.

Крім цього, путін стверджує, що це Захід, а не рф, яка місяцями блокувала українські порти, має хижацьку поведінку і «‎провокує глобальну продовольчу кризу»‎.

Latifundist.com у партнерстві з американським аграрним телеканалом RFDTV провели фактчекінг та показали, чому слова путіна про експорт зерновими коридорами — брехня та спроба тиску на Україну.

Читайте також: «‎Місяць зерновим коридорам: що з цінами на зерно та чому аграрії західних регіонів не поспішають у порт»‎

Нагадаємо, що президент рф стверджував, що майже всі судна з українським продовольством «прямують не до найбідніших країн, а до країн Європейського союзу‎». Тому, за його словами, ‎варто задуматися про те, щоб обмежити напрямок вивезення зерна та іншого продовольства за цим маршрутом.

Президент України Володимир Зеленський відповів путіну щодо перегляду маршрутів для експорту українського зерна морем. Закиди росії назвав черговою «відверто брехливою заявою‎», що нібито абсолютна більшість українського зерна експортується саме у європейські країни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus