Рада повернула акцизи на пальне: стали відомі ставки

Верховна Рада схвалила в цілому закон про часткове повернення акцизу на пальне.

Про це розповів Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, йдеться на вебпорталі парламенту України

За його словами, передбачаються такі ставки: 100 за тонну бензину, дизелю та інших видів пального, крім скрапленого газу. Скраплений газ — 52 євро за 1000 л.

«Ми надаємо можливість для фінансування зруйнованих інфраструктурних об’єктів, надаємо можливість уряду для фінансування підготовки до зими і вже, власне, входження в зиму: розчищення доріг, ямковий ремонт», — відмітив нардеп. 

 

Водночас Гетманцев додав, що збільшення фінансування необхідне і для армії, і для суспільства, а повернення акцизу дозволить бюджету країни отримати додаткові кошти.

Повідомляється, що закон набирає чинності через день після опублікування, тому повернення акцизів треба очікувати в кінці вересня.

Нагадаємо, що аграрії виступають проти повернення акцизу на пальне. Повернення акцизу на пальне спричинить додаткове фінансове навантаження на бізнес, який й без цього існує на межі рентабельності.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus