Витрати на зберігання 1 т зерна в модульному зерносховищі складають до $50 — Родіон Рибчинський

Технологія модульних зерносховищ прийшла в Україну з Канади, США та Австралії. Аграрії цих країн вже давно використовують ці конструкції. В Україні є також кілька компаній, які мають досвід роботи з таким видом зберігання, як от «ІМК‎»‎ чи «МХП»‎. 

Про це розповів керівник Спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський в матеріалі: «‎Модульні зерносховища стануть панацеєю від нестачі елеваторів», пише Latifundist.com.‎ 

За його словами, сьогодні є 4 потужних виробники таких зерносховищ: AGI — це канадський виробник, а CHIEF, GSI і SCAFCO створені американцями. Ці компанії пропонують не найдешевшу продукцію, але якісну.

«Для прикладу зерносховища на 3 тис. т зерна коштувало $78 597, а на 5 тис. т — $111 927. Йдеться про модулі канадського виробництва. У вартість також входять вентилятори, тент та бокові стінки. Додатково слід врахувати доставку морем до Польщі, і з неї автотранспортом в Україну», — повідомив фахівець.

Читайте також: «Засукати рукава і діждатися кращих цін. Плюси і мінуси зберігання зерна в рукавах»

Питомі витрати на 1 т зберігання зерна для модульних зерносховищ оцінюється від $41 до $50 в залежності від типорозміру і з урахуванням вартості для завантаження. 

«Знову ж таки негативний аспект, що ці модульні зерносховища виробляються в Північній Америці. Ну і слід врахувати, що для такого типу зберігання потрібна електроенергія для функціонування системи вентилювання», — додав він. 

Нагадаємо, що фахівці підрахували економіку зберігання зерна в полімерних рукавах.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus