Фахівці підрахували, скільки зерносховищ в Україні знищено внаслідок війни

З початку російського вторгнення Україна втратила кожне шосте зерносховище.

Про це йдеться у повідомленні Conflict Observatory на сайті організації.

«Приблизно кожне шосте українське сховище зернових (або 15,73% від загальної кількості) — силоси, елеватори, бункери для зерна та склади для зберігання зерна та насіння, таких як пшениця, ячмінь та соняшник, були знищені, пошкоджені росією та підпорядкованими їй силами або потрапили під їхній контроль з початку вторгнення 24 лютого», — йдеться у підсумках дослідження.

Крім того, інші пошкодження зазнали набагато більше об'єктів. Загалом було вивчено супутникові знімки 344 об'єктів в Україні, і приблизно 75 з них мають видимі пошкодження.

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎ 

За міжнародним правом навмисне та невиборче знищення інфраструктури, де зберігаються врожаї, можуть вважатися воєнним злочином, а також злочином проти людяності, нагадали в організації.

У зв'язку з виходом незалежного звіту Державного департаменту США, який підтримує діяльність Conflict Observatory, виступив із закликом продовжити вивчення ситуації в цій сфері за допомогою доступних механізмів.

«Сполучені Штати продовжать тверду підтримку України, яка захищає свою свободу заради власного народу та людей у ​​всьому світі, покладених надії на врожай українських сільськогосподарських угідь. Наша підтримка України залишається непохитною», наголосили в американському відомстві.

Нагадаємо, що за підрахунками аналітиків, до середини осені в Україні дефіцит потужностей для зберігання зерна становитиме 10-15 млн т. Але дефіцит потужностей зберігання може насправді перевищувати прогнози.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus