Афганістан домовився з росією про постачання 2 млн т зерна на рік — Reuters

росія домовилась з «‎Талібаном»‎(Ісламістський рух «‎Талібан» внесено до списку організацій, визнаних у росії терористичними, його діяльність заборонена) про постачання до Афганістану бензину, дизельного палива, газу та зерна.

Про це повідомив в.о. міністра торгівлі Афганістану Хаджі Нурудіна Азізі, пише Reuters.

Зазначається, що угода передбачає щорічне постачання росії близько 1 млн т бензину та 1 млн т дизпалива, 500 тис. т зрідженого нафтового газу та 2 млн т зерна.

За словами в.о. міністра, ця попередня угода діятиме протягом певного пробного періоду, після чого обидві сторони мають намір укласти довгостроковий договір, якщо залишаться задоволеними домовленостями.

«‎Він відмовився розкрити деталі щодо ціни або способу оплати, однак зазначив, що росія погодилася надати знижку від світових цін на товари, які будуть доставлені до Афганістану автомобільним і залізничним транспортом»‎, — стверджує Reuters.

Додається, що влада Талібану в Афганістані офіційно не визнана жодною державою світу, у тому числі росією, а суворі міжнародні санкції фактично відрізають Кабул від міжнародної банківської системи. Втім, кремль погодився прийняти делегацію Талібану, а посольство росії в Кабулі залишається одним з небагатьох дипустанов, які досі працюють в Афганістані.

Нагадаємо, що очільник кремля знову заговорив про те, що зерно з України нібито продовжує йти повз найбідніші країни, а Захід «‎провокує продовольчу кризу»‎.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus