росія ратифікувала документи про анексію окупованих територій України

Вчора, 3 жовтня, держдума росії ратифікувала договори про входження окупованих так званих «ДНР‎»‎ та «ЛНР‎», а також частин Запорізької та Херсонської областей до складу рф, ухваливши відповідні закони. Хронологія подій від Latifundist.com.

У тимчасово захоплених частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей з 23 до 27 вересня тривали псевдореферендуми про приєднання до складу росії. На всіх загарбаних територіях нашої країни російські окупанти заявляють, що «підтримка‎» входження до складу росії набрала понад 97% голосів.

У рф акцентували, що так звані «Л/ДНР» та Запорізька область «входять до складу росії у своїх адміністративних кордонах», а Херсонська — із двома районами Миколаївської області, в яких буцімто проходив псевдореферендум. 

Сьогодні, 4 жовтня, члени ради федерації рф ратифікували договори про «прийняття до складу російської федерації» самопроголошених Донецької та Луганської народних республік та окупованих районів Запорізької та Херсонської областей України. Усі чотири документи сенатори схвалили одноголосно.

Читайте також: «‎З присмаком крові, або Агробізнес України, який має зв’язки з росією та білоруссю»‎ 

Україна, 27 країн Євросоюзу, країни члени G7, НАТО та США засудили спробу анексії росією українських територій, наголосивши на її незаконності та закликали міжнародну спільноту «беззастережно відкинути цю незаконну анексію».

«‎Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними і не можуть мати будь-якої юридичної сили. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації беззастережно відкинути цю незаконну анексію», — йдеться у спільній заяві країн Євросоюзу. 

У відповідь на незаконні референдуми Володимир Зеленський терміново скликав засідання РНБО, за результатами якого Україна подала заявку на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу. Наразі третина країн-членів НАТО підтримали вступ України до Альянсу. Це — Канада, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Чехія, Чорногорія, Румунія, Словаччина та Північна Македонія, президенти яких виступили зі спільною заявою.

Читайте також: «‎Як росіяни звільнили Агросвіт від бізнесу, а 2 тис. корів — від життя. Репортаж з Харківщини»‎ 

Президент України також заявив, що не вестиме переговори з росією, поки президентом рф є путін. 

«‎Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з росією, але вже з іншим президентом росії», — сказав Зеленський.

Президент ввів у дію рішення РНБО від 30 вересня, у якому пунктом №1 зазначено — «‎Констатувати неможливість переговорів із Президентом Російської Федерації В.Путіним»‎.

Нагадаємо, що окупанти знищили великого виробника м'ясної та молочної продукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus