Україна у вересні експортувала рекордний обсяг молокопродуктів

Високі експортні ціни та спрощені процедури на кордоні підтримують продаж української молочної продукції на зовнішні ринки.

Про це повідомила аналітик «Асоціації виробників молока‎»‎ (АВМ) Яна Лінецька, пише АВМ.

Так, у вересні виручка від експорту молочних продуктів продовжувала демонструвати рекордні значення. Загалом було продано продукції на суму $35,9 млн, що на 9,2% більше, ніж у липні та 145% більше, ніж торік.

Основною експортною категорією залишається сухе молоко — 4,9 тис. т (+51% в порівнянні із серпнем) на суму $15,8 млн (+39,8%). Продажі масла у вересні знизилися на 8,25% в натуральному виразі — до 1,96 тис. т та на 5,7% в грошовому — до $11,3 млн.

Читайте також: «‎Як росіяни звільнили Агросвіт від бізнесу, а 2 тис. корів — від життя. Репортаж з Харківщини»‎ 

Експорт молока та вершків незбираних у вересні скоротився більш ніж на чверть — 2,65 тис. т (-25,7%) на суму $1,37 млн (-28,14%). Експорт кисломолочної продукції у звітному місяці склав 0,327 тис. т (+19,6%).

«Через дорогу гривню сумарний імпорт молочних продуктів у вересні знизився. Загалом до України було завезено продукції на суму $16,3 млн ,що на 19% менше, ніж у серпні‎»‎, — відмічає експерт.  

Аналітик АВМ Яна Лінецька зазначає, що у жовтні варто очікувати сезонного скорочення експорту. Проте, його показники все ще будуть високими.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus