Лідер з виробництва молочних продуктів покидає російський ринок

‎Danone виходить з російського ринку
‎Danone виходить з російського ринку
Джерело фото: ‎Danone

Компанія з виробництва молочних продуктів Danone оголосила про вихід з російського ринку. Зменшення визнаної вартості компанії становитимуть до €1 млрд, повідомила пресслужба Danone.

«‎Danone оголошує про рішення ініціювати процес передачі контролю над бізнесом Essential Dairy and Plant-based в росії»‎, — йдеться в повідомленні на офіційному сайті Danone.

У росії компанія представлена брендами «‎Простоквашино»‎, «‎Активіа», Actimel, «‎Растішка»‎, «Даніссімо‎»‎, Danone, «Bio Баланс‎»‎, «Актуаль‎»‎, «‎Смешарики»‎, Alpro, Bebelac, «‎Тьома»‎, Nutrilon, «‎Малютка», Evian.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»

Зазначається, що Danone — лідер з виробництва молочних продуктів у росії. За перші дев'ять місяців 2022 року на бізнес Essential Dairy and Plant-based припадало близько 5% чистих продажів Danone. За інформацією на офіційному сайті, компанія володіє на території росії 18 підприємствами. На них працює понад 10 тис. осіб.

На початку березня було припинено інвестиційні проекти в росії. Компанія обіцяла зберегти виробництво молочної продукції та дитячого харчування.

У квітні Danone припинила імпорт до росії мінеральної води Evian і продукції рослинного походження Alpro. 5 квітня у пресслужбі Danone говорили, що компанія не буде йти з російського ринку.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Danone продовжувала виробництво та дистрибуцію молочних продуктів та дитячого харчування у рф.

Читайте також: «‎Гендиректор Данон Україна: Модель «вирощування зерна та виробництва молока» в умовах війни стала збитковою»‎ 

Нагадаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus