Белор Україна доставила до порту Кілії перше від початку війни судно з карбамідом

Компанія «Белор Україна» відновила роботу з імпорту мінеральних добрив в Україну, який був призупинений після вторгнення росії в нашу країну.

Про це повідомив генеральний директор «Белор Україна» Тарас Іващенко в коментарі для Latifundist.com.

За його словами, першу від початку війни партію у 3 тис. т було доставлено до порту Кілія, де добрива розвантажили та зафасували в біг-беги

«‎Компанія є і продовжує працювати. Перша партія гранульованого карбаміду виробництва Сокар (Азербайджан) вивантажена і зафасована в беги в порту Кілії. Далі буде»‎, — зазначив він. 

Генеральний директор «Белор Україна» відмічає складнощі з доставкою добрив в Україні, в т.ч. побоювання власників суден пов'язаних з війною та ціну фрахту. Водночас в компанії відмітили, що попри це планують на постійній основі постачати добрива в Україну.

Читайте також: «‎Ціни — космос. Чи будуть аграрії економити на мінеральних добривах?»‎ 

Тарас Іващенко також розповів, що найпопулярнішими шляхами постачання добрив до України залишається порт Констанца з подальшою доставкою автомобільним транспортом до нашої країни. Разом з тим, незначна частина, за його словами, постачається через україно-польський кордон. 

Нагадаємо, що «‎Рівнеазот‎», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, відновив роботу аміачного комплексу потужністю понад 650 т аміаку/добу.

Водночас співробітники Бюро економічної безпеки України (БЕБ) підозрюють одну з компаній Group DF Дмитра Фірташа в ухиленні від сплати податків на суму 108 млн грн.  У Group DF заявили, що звинувачення БЕБ не мають під собою жодного юридичного підґрунтя, адже детективи Бюро мають усю необхідну інформацію, у тому числі отриману від групи, яка нібито підтверджує, що податки сплачені у повному обсязі та у чіткій відповідності до законодавства.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus