росія може розірвати «‎зернову угоду»‎ через розслідування ООН щодо іранських дронів-камікадзе

росія може переглянути співробітництво з ООН, зокрема не продовжити «‎зернову угоду», як відповідь на розслідування ООН щодо використання рф іранських безпілотників.

Про це повідомив перший заступник постійного представника рф при ООН Дмитро Полянський, пише ТАСС.

Зазначається, що ця заява була зроблена за підсумками закритого засідання Радбезу ООН, під час якого було висунуто звинувачення в постачанні Іраном безпілотників росії.

Полянський зауважив, що росія поки що не переконана в необхідності продовження «зернової угоди‎»‎, і вказав, що головним питанням залишається експорт російських добрив і продовольства.

 

За словами Полянського, москва сподівається, що секретаріат і генсек ООН утримаються від участі в будь-яких розслідуваннях щодо іранських безпілотників, які російський дипломат назвав незаконними. В іншому разі росія перегляне співпрацю з ООН.

 «Ми цього не хочемо, але іншого вибору не буде‎»‎, — уточнив Полянський.

Зазначається, що напередодні Рада безпеки ООН провела засідання щодо використання росією безпілотників в Україні на прохання Сполучених Штатів, Франції та Великої Британії, які стверджують, що безпілотники, які москва використовує у війні з Україною постачає Іран.

В ніч проти 17 жовтня російські військові атакували Миколаївську область дронами-камікадзе Shahed-136‎‎. Внаслідок цього загорілись два резервуара з непереробленою олією на території підприємства в Заводському районі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба ініціював розрив дипломатичних відносин України з Іраном.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus