росія заявляє, що продовження зернової угоди безпосередньо залежить від ослаблення обмежень на експорт її сільгосппродукції та добрив — Reuters

Продовження Стамбульської зернової угоди залежить від того, чи буде Захід послаблювати експорт сільськогосподарської продукції та добрив з росії.

Про це повідомив заступник міністра оборони росії Олександр Фомін під час зустрічі в москві з заступником Генерального секретаря ООН Мартіном Гріффітсом, пише Reuters.

За словами чиновника, продовження угоди, яка розблокувала експорт української сільськогосподарської продукції з її південних портів, «‎безпосередньо залежить від забезпечення повного виконання всіх раніше досягнутих домовленостей»‎.

росія заявляє, що вплив західних санкцій на логістику, платежі, доставку і страхування заважає їй експортувати добрива і хімікати, такі як аміак, і що ослаблення цих обмежень було ключовою частиною угоди, укладеної в липні за посередництва Туреччини та Організації Об'єднаних Націй.

Читайте також: Чому я не вірю у продовження зернового коридору. Принаймні на нинішніх умовах

Нагадаємо, президент рф путін раніше заявляв, що росія вийде із зернової угоди, якщо підтвердиться доставка вибухівки для здійснення теракту на Кримському мосту гуманітарним коридором. 

рф висловила в ООН занепокоєння з приводу угоди про експорт зерна Чорним Морем і заявила про готовність відмовитися від поновлення угоди наступного місяця, якщо її вимоги не будуть розглянуті.

Міністр закордонних справ України закликав всі держави та організації чітко дати зрозуміти москві: шантаж повинен припинитися, і росії не дозволено піддавати ризику мільйони людей. Особливо до держав, які покладаються на експорт зерна з України.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Виконано за допомогоюDisqus