Зерновий коридор на паузі: Україна, Туреччина та ООН домовилися не планувати рух суден 2 листопада (ОНОВЛЕНО)

Жодне українське судно не проходитиме через гуманітарний коридор у Чорному морі сьогодні, 2 листопада, повідомляє представництво ООН у Спільному координаційному центрі.

У СКЦ зазначили, що делегації України, Туреччини та ООН домовилися не планувати рух суден у рамках Чорноморської зернової ініціативи на цей день.

Інспектори ООН і Туреччини перевірили 36 суден в українських портах 1 листопада. У повідомленні йдеться, що всі звіти про інспекції планують передати українській та російським делегаціям.

У заяві СКЦ наголосили, що ООН тісно контактує з Туреччиною для якомога швидшого відновлення повномасштабної роботи зернової угоди. В Офісі генсека ООН зазначили, що припинення руху суден з українською агропродукцією в рамках угоди є тимчасовим заходом.

Читайте також: «‎Зерновий коридор під прицілом. Чого чекати агроринку?»‎ 

ОНОВЛЕННЯ

В ООН заявили, що рух суден «‎зерновим коридором» відновиться вже в четвер, 3 листопада. ‎ 

«‎Ми очікуємо, що завантажені кораблі відпливуть у четвер»‎, — повідомив координатор ООН з питань Чорноморської зернової ініціативи Амір Абдулла.

 

Нагадаємо, нещодавно рф заявила, що тимчасово призупиняє свою участь у «‎зерновій угоді»‎. москва пояснила свій крок так званим терактом у Севастопольській бухті, оголосивши, що нібито метою атаки нібито стали кораблі Чорноморського флоту рф, які залучені до забезпечення безпеки «зернового коридору‎»‎.

Водночас судна з зерном продовжували залишати Україну в понеділок і вівторок, навіть після того, як москва відкликала свою підтримку угоди. У вівторок ООН заявила, що ці рухи були «‎тимчасовими і надзвичайними»‎.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus