‎Кукурудза «проблемна» культура — ціни на сушку та доробку високі, а закупівельні ціни низькі — думка

Через зміну клімату та зміну потреб на зовнішньому ринку в кластері «Бровари» A.G.R. Group довелося відмовитися від двопільної обробки соя-кукурудза. 

Про це розповів керівник кластеру «Бровари» A.G.R. Group Давіт Авагян в матеріалі: «‎Робота може зупинитися тільки тоді, коли нікому буде працювати. Репортаж з деокупованого кластеру Бровари A.G.R. Group» ‎на Latifundist.com.

«‎Кукурудза сьогодні «проблемна» культура — ціни на сушку та доробку високі, а закупівельні ціни низькі. Довелося переходити на технічні культури. На наступний рік планували пшеницю і ріпак вирощувати. Гадали, що зберемо у вересні соняшник і відразу почнемо сіяти озиму пшеницю. Та погода не дозволила вийти в поле. В жовтні сіяти пшеницю пізно. Тому поки відмовилися від цієї культури», — розповів‎ Давіт Авагян.

Фахівець відмітив, що в цьому році працювали з гібридом Субаро та на 200 га посіяли Pioneer P64LE25

Головний агроном розповідає, що з поставками посівного матеріалу було сутужно весною, бо дехто з постачальників втратив свої склади. Тому працювали з новим для себе гібридом, але задоволені результатом — отримали 3 т/га.

Читайте також: «‎Сушіння кукурудзи на соняшникових пелетах вдвічі вигідніше, ніж на газі»‎ 

Нагадаємо, що експерти розповіли про доцільність використання зерна кукурудзи в якості палива.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus