ДБР спіймали хабарників, які вимагали гроші за‎ експорт «‎зерновим коридором»‎

Працівники Державного Бюро Розслідувань викрили масштабну схему поборів. Посадовці брали хабарі за експорт зернових культур через морські порти Одеської області по так званому «зерновому коридору», повідомила пресслужба ДБР.

У відомстві повідомили, що всі, хто хотів безперешкодно та швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи мали заплатити особам Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Одеській області через посередників. 

«‎Для приховування своїх протиправних дій посадовці визначили окремі комерційні підприємства, які під виглядом консультацій та фумігаційних послуг експортерам зернових культур виступали посередниками при отриманні неправомірної вигоди»‎, — відмітили в ДБР. 

Правоохоронці повідомили, що наразі вже вилучені гроші від незаконної діяльності, документальні матеріали, а також інші предмети та речі, які будуть слугувати доказом під час досудового розслідування.

Повідомляється, що планується прийняття рішення щодо оголошення підозр посадовцям причетним до оборудки у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна). Розслідування триває.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus