Керівник миколаївської Держпродспоживслужби може отримати до 8 років тюрми за вимагання хабарів від експортерів сільгосппродукції

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування стосовно керівника Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби. Він вимагав з підприємців гроші за пришвидшене оформлення ветеринарних документів для експорту сільгосппродукції до Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Обвинувальний акт направлено до суду.

«Всі охочі безперешкодно та швидко отримати ветеринарно-санітарний сертифікат та інші дозвільні документи, мали заплатити посадовцю 300 доларів США за кожне авто з експортними продуктами. У разі несплати він погрожував бізнесменам штрафними санкціями та блокуванням видачі документів», — йдеться у повідоменні.

Загальний «заробіток» посадовця за місяць міг становити близько 500 тис. грн.

Читайте також: Колишній посадовець Ренійської міськради вимагав гроші у експортерів зерна — ЗМІ

Посадовець обвинувачується у одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus