Організатора корупційних схем на Одеському припортовому заводі оголошено в розшук — НАБУ

Національне антикорупційне бюро розшукує екснардепа Олександра Грановського в справі багатомільйонної корупційної схеми на «Одеському припортовому заводі‎»‎.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Відмічається, що Грановського оголосили в міжнародний розшук. 

«НАБУ розшукує колишнього народного депутата України, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ «‎Одеський припортовий завод»‎ (99,57% належать державі)‎»‎, — відмітили у відомстві. 

Повідомляється, що цьому передувало повідомлення НАБУ і САП про підозру Грановському за ч.3 ст.27 ч.2 ст.28 ч.2 ст. 364 КК України 21 жовтня 2022 року. 

За даними слідства, Грановський організував схему, за якою «‎Одеський припортовий завод»‎ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових. Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ‎.

Нагадаємо, у вересні 2016 року в інтервью УН Грановський заявляв, що не зацікавлений в «Одеському припортовому заводі‎»‎ і не має впливу на його діяльність.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus