Одеський припортовий завод долучився до «‎зернової угоди»‎

На Одеському припортовому заводі (ОПЗ) завершили перепрофілювання своїх виробничих потужностей для відвантаження зернових з заводу на морський транспорт для відправлення на експорт.

Про це повідомила пресслужба ОПЗ у Facebook.

Зазначається, що перші тисячі тонн зернових вже завантажено у трюми судна. Загальна кількість зернових, що буде відправлено цим рейсом, складатиме майже 23 тис. т.

Повідомляється, що це буде першою відправкою продукції, завантаженої на морський транспорт з Одеського припортового заводу з початку бойових дій на території України.

«Було проведено безліч підготовчих процедур, розроблено діючі схеми з реалізації цього проєкту, отримано позитивне рішення з експертизи від контролюючих органів, що дає дозвіл на використання потужностей перевантажувального комплексу заводу для відвантаження зерна. Це важливий крок для відновлення потенціалу нашого підприємства та відродження економіки нашої країни‎»‎, — підкреслив т.в.о. голови правління — директора ОПЗ Юрій Ковальський.

Читайте також: «‎Зернова угода +120 днів. Що захочуть взамін росіяни та чи чекати зростання внутрішніх цін»‎ 

Нагадаємо, що від початку дії «‎зернового коридору»‎ з України вивезли 12,2 млн т зерна на понад 500 суднах.

Нагадаємо, що голова групи Allseeds В’ячеслав Петрище назвав непрозорою роботу «зернового коридору» та звинуватив у корупції чиновників Мінінфраструктури і АМПУ.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus