До планів великої приватизації увійшов Одеський припортовий завод

До планів великої приватизації Фонду держмайна увійшли три державні компанії: «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», «Одеський припортовий завод»та «Центренерго».

Про це заявив голова Фонду держмайна, йдеться у дайджесті SOE Weekly для ЕП.

«ОПЗ», розташований у місті Южне Одеської області, є великим виробником аміаку та карбаміду. В останні роки підприємство працювало за давальницькою схемою, за якою приватна компанія постачає на «ОПЗ» газ, який держкомпанія переробляє на добрива і повертає їх постачальнику газу. За цією схемою постачальник є власником як газу, так і добрив. «ОПЗ» не платить за газ, а лише отримує плату за переробку.

Читайте також: Одеський припортовий завод долучився до «‎зернової угоди»‎

«ОПЗ» виставляли на приватизацію щонайменше з 2009 року. Після Революції Гідності його визначили флагманом великої приватизації, проте три спроби продати «ОПЗ» не мали успіху.

Нагадаємо, за попередніми оцінками Group DF, до 20% добрив, які завозяться з Узбекистану, Грузії, Туркменістану, Азербайджану та Казахстану до України, насправді мають російське походження.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus