Agricom Group скоротить площі під озиминою через затримку збирання попередників

Затяжні дощі завадили Agricom Group вчасно зібрати пізні культури, які частково є попередниками під озимину. 

Про це розповів директор департаменту виробництва та розвитку Agricom Group Євген Горло, пише AgroTimes.

За його словами, озиме жито вдалося посіяти на всій запланованій площі — загалом у Чернігівському й Житомирському агрокластерах посіяли 500 га. А ось з озимою пшеницею ситуація гірша. Площі під нею вимушено довелося скоротити через затримку збирання попередників.

«‎Загалом сівбу пшениці завершили на початку листопада. Відтак, в оптимальні строки вдалося засіяти 90% площ, а решту досівали вже в пізніші терміни з інтервалом до двох тижнів. Тому нині фази розвитку рослин варіюються від шильця до початку кущення, залежно від строків сівби»‎, — розповів керівник. 

Технологію сівби озимих не змінювали, відзначив Євген Горло. Як і раніше, підживлення мінеральними добривами планують ближче до весни. Це може бути й аміачна селітра, і КАС, і карбамід, залежно від ситуації.

«Добра перезимівля озимих залежить від багатьох чинників. Це, зокрема, погодні умови під час сівби, норми висіву, вдало підібрані сорти й попередники тощо. І хоч затяжні дощі заважали самому процесу сівби, вони посприяли накопиченню вологи в ґрунті для отримання сходів і розвитку рослин‎»‎, — відмітив директор департаменту виробництва та розвитку Agricom Group.

Щодо норм висіву, відмітив Євген Горло, то в компанії вони варіюються від 4 до 6,5 млн насінин і залежать від строків сівби та сорту. Фахівець додав, що Agricom Group має декілька перевірених сортів вітчизняної та іноземної селекції, які вирощують по декілька років. 

Читайте також: «‎У нас нема мотивації сіяти, тримає «генний» обов’язок дбати про землю. Емоційна колонка Івана Мірошниченка»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus