Nestlé інвестує у нове виробництво на Волині $42,8 млн

Компанія Nestlé інвестує $42,8 млн (40 млн швейцарських франків) у відкриття нового виробництва у Смолигові Волинської області.

Про це повідомляє Forbes.

Зазначається, що швейцарська компанія вирішила розширити виробництво вермішелі в Україні.

Разом з фабрикою в Торчині, виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів.

На виробництві, яке забезпечуватиме постачання продукції на ринок України та на інші європейські ринки, буде працевлаштовано 1500 людей.

«‎Це важливий крок для Nestlé, зроблений у дуже складний для країни час. Ми прагнемо створити хаб із виробництва харчових та кулінарних продуктів, забезпечуючи додаткові робочі місця й задовольняючи потреби українців і громадян інших європейських країн у високоякісних продуктах»‎, — заявив гендиректор Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі Алессандро Дзанеллі.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»

Нагадаємо, що у компанії Nestlé, 2 та 4 березня вперше опублікували свою реакцію на події, які відбуваються в Україні. У дописах йшлося про те, що компанія засуджує російські дії та надає гуманітарну допомогу жителям окупованих міст та регіонів з активними бойовими діями.

Після хвилі хейту від мільйонів споживачів у всьому світі виробник частково призупинив експорт та імпорт окремих продуктів компанії до рф, а також скасував інвестиції на росію.

Lactalis, Nestlé та Danone очолили рейтинг світових молочних компаній.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus