«Ситуація в Україні вкрай невизначена»: Кернел домовився з кредиторами про відстрочку погашення кредитів (ВИПРАВЛЕНО)

Офіс Кернела

«Кернел» підписав угоду з кредиторами, зокрема з Natixis, ING, EBRD та EIB, про звільнення від погашення до 30 червня 2023 року двох траншів гарантованих кредитів по $300 млн кожен зі ставкою 6,5 погашення відповідно у 2024 та 2027 рр.

Джерело: повідомлення компанії на Варшавській фондовій біржі, Інтерфакс-Україна.

Як повідомив холдинг у середу на Варшавській фондовій біржі, відстрочка платежів за боргами потрібна через складнощі, пов'язані з російським вторгненням в Україну і логістикою при експорті зерна та олії. 

При цьому група компаній наголосила, що відстрочення виплати кредиту забезпечить необхідну фінансову стабільність для роботи за умов вторгнення рф в Україну.

«Ситуація в Україні залишається вкрай невизначеною, і група продовжує стикатися зі складним операційним середовищем. Звичайні бізнес-процеси були порушені блокадою рф портів Чорного моря. Це призвело до зниження експорту зерна та олії з 24 лютого 2022 року. Група вітає угоду про дозвіл експорту зерна з українських чорноморських портів, але залишається багато перешкод, що заважають повністю відновити експорт до довоєнного рівня», — йдеться у повідомленні «Кернел». 

До війни «Кернел» посідав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%). 

Холдинг був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні. Крім того, холдинг займався вирощуванням іншої агропродукції та її реалізацією.

Найбільшим співвласником холдингу через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,3%

Раніше компанія повідомляла, що не виплачуватиме дивіденди за 2022 фінансовий рік через збитки в $41,1 млн, завдані холдингу за вказаний період.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus