Перевалка вантажів у порту Рені збільшилась у 6,5 раза

Порт Рені
Порт Рені
Джерело фото: cfts.org.ua

Торік порт Рені показав найкращий результат роботи за всі роки незалежності України — обсяг вантажопереробки склав 6,8 млн т, що у 6,5 раза вище за показники 2021 року (1,3 млн т).

Про це повідомив в.о. голови «Адміністрації морських портів України» (АМПУ) Олексій Востріков.

«‎Ренійський морський порт один з небагатьох морських портів України, який не зупинив свою роботу через російську воєнну агресію та продовжує обробку морських та річних суден»‎, — підкреслив він.

Зазначається, що з серпня 2022 року силами днопоглиблюваного філіалу АМПУ ведуться активні роботи по днопоглибленню акваторії порту Рені з доведенням до паспортних глибин.

«Наразі максимальна глибина біля морських причалів вже складає 7 метрів, що дозволяє приймати всі судна, осадка яких дозволяє пройти через підхідні канали‎»‎, — додав Востріков.

Орієнтовний термін закінчення експлуатаційного днопоглиблення заплановано на II квартал 2023 року. 

Читайте також: «‎Бізнес всупереч війні, або Про нові напрямки роботи Ерідон, LNZ Group, VITAGRO та інших агрокомпаній у 2022 році»‎ 

Нагадаємо, що через війну вантажообіг українських морпортів за підсумками 2022 року скоротиться утричі порівняно з минулим роком — до 50,8 млн т. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus