Названо спосіб, як підприємствам не потрапляти під відключення електроенергії

Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть захищені від планових відключень в межах придбаної енергії. 

Про це розповіла міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомила пресслужба відомства.   

Зазначається, що запропонований механізм, що прописаний у прийнятій Кабінетом Міністрів Постанові № 1 від 3 січня 2023 року, допоможе функціонувати цілим галузям економіки, насамперед тим, що критично залежні від безперебійного енергопостачання.

«Сьогодні перед нами стоїть завдання — створити можливість безперебійної роботи для наших підприємств та забезпечити запас міцності енергосистеми в умовах регулярних ударів держави-терориста по об’єктам енергоструктури, адже потрібно, щоб економіка працювала», — наголосила міністр. 

В Мінекономіки зауважили, що запроваджений рішенням Уряду механізм імпорту електроенергії з ЄС дозволить виробникам зменшити залежність від планових відключень електроенергії та сприятиме посиленню енергетичної безпеки України. 

«Це було непросто, але нам вдалося створити прийнятний робочий механізм. Доступна пропускна спроможність для імпорту електроенергії з країн ЄС, зокрема Румунії та Словаччини, складає 600 МВт на годину. Підприємства, які купуватимуть імпортовану електроенергію, будуть гарантовано захищені від планових обмежень електропостачання в об’ємах закупленої ним електроенергії», — зазначила Юлія Свириденко.

Читайте також: «‎В Україні запустились на третину менше цукрових заводів. Чи буде Україна з цукром? Розпитали Олександра Коротинського»‎ 

Нагадаємо, промисловість продовжує зазнавати збитків від ударів по енергетичній інфраструктурі України. Як наслідок, скорочується випуск продукції як для внутрішнього ринку, так і на експорт. Все це призводить до скорочення надходжень до країни іноземних валют та зростання витрат на імпортні товари. 

Сукупність цих факторів чинять тиск на курс гривні у середньостроковій перспективі. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus