Круте піке бренду Епікур: конфлікт між Добкіними та Коваленком набирає обертів

Через конфлікт між власниками «Володимир-Волинської птахофабрики» Олексієм Коваленком та братами Добкіними, за права користування ТМ «Епікур‎», бренд скотився з десятки лідерів в аутсайдери.

Про це пише «‎ЛігаБізнес»‎

Відзначається, що разом із рішенням перервати співпрацю з Добкіними Коваленко розірвав ліцензійний договір на використання бренду «Епікур‎». Саме йому належить торгова марка, згідно з Державним реєстром торговельних марок. 

Питання належності торгової марки призвело до того, що у лютому 2022-го курятина ТМ «Епікур‎» зникла з полиць супермаркетів. Але повернулася у квітні в пакуванні з новим дизайном. Замість великої лапи на пакуванні з’явився знак «Володимир-Волинської птахофабрики». Назва «Епікур‎» залишилася на місці

«Чи можна почати продавати курятину, коли господарями фабрики є Добкіни, але власником бренду — Коваленко? Ні, бо назва торгової марки все одно належить власнику ТМ»‎, — каже керуючий партнер Polikarpov Law Firm Антон Полікарпов, 

Оскільки власником ТМ «Епікур‎» далі є Коваленко, новий дизайн ніяк не легалізує нову продукцію, каже Полікарпов. Добкіни подали заявку на реєстрацію нової торговельної марки, але поки що невідомо про її реєстрацію. 

«Заявки, які подали Добкіни, не стали торговельними марками й навряд чи стануть. Бренд далі належить Коваленку. Справа занадто гучна. Коваленко може почати виробляти свою продукцію на інших підприємствах і забороняти використовувати свій бренд‎»‎, — пояснює Полікарпов. 

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за незаконне використання торгової марки, повідомив Коваленко. Але розслідування не забороняє використання торгової марки, потрібна також справа у господарському суді із претензією про заборону використання такої ТМ і про відшкодування завданої шкоди, каже адвокатка Леся Михаленко. 

Водночас Дмитро Добкін утримався від коментарів з цього приводу. Натомість бізнесмен розповів про розвиток бізнесу на птахофабриці. У матеріалі Forbes Добкін розповів про складнощі зі збутом продукції та скороченням продукції через блекаути.  

Тим часом в судах оскаржуються рішення загальних зборів акціонерів Володимир-Волинської птахофабрики, купівля-продаж акцій компанії, сторони вимагають одна від одної повернення боргів тощо.

Читайте також: «Бізнес всупереч війні, або Про нові напрямки роботи Ерідон, LNZ Group, VITAGRO та інших агрокомпаній у 2022 році‎»‎ 

Нагадаємо, що протягом останніх двох років у судах, а також у медіаполі триває корпоративний конфлікт навколо Володимир-Волинської птахофабрики та бренду «‎Епікур»‎. Головні дійові особи — брати Михайло і Дмитро Добкіни та Олексій Коваленко.

У судах і в коментарях Коваленко заявляє про протиправне використання ТМ «Епікур‎»‎ Добкіними та «‎незаконне» позбавлення його контролю над своєю часткою у «Володимиро-Волинській птахофабриці». Добкіни вважають тезу про втрату Коваленком контролю над бізнесом такою, що не відповідає дійсності. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus