Raiffeisen визнав, що пільгово кредитував російських військових та поскаржився на проблеми з виходом з рф

У групі Raiffeisen Bank International (RBI) повідомили, що розглядають «ретельний спланований вихід з банку», а також визнали, що надають пільги російським військовим, 

Про це пише Forbes

В групі повідомили, що їхній дочірній банк у рф є окремою юридичною особою та повинен здійснювати діяльність відповідно до чинного російського законодавства, що включає пільгові умови.

«RBI розглядає всі стратегічні можливості щодо майбутнього «Райффайзенбанк росія», в тому числі ретельний спланований вихід з банку. Проте з огляду на складність ситуації і в тому числі на обмежувальні заходи, встановлені рф, цей процес триває‎»‎, — цитує відповідь фінустанови видання.  

Зазначається, що з початку війни «Райффайзенбанк росія» скоротив кредитування: кредитний портфель зменшено приблизно на 25%.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»

Нагадаємо, після публікації в ЗМІ інформації про те, що російські «дочки» Raiffeisen Bank International, Citibank, OTP Bank та ін. надають кредитні канікули мобілізованим росіянам нарівні з російськими банками Національний банк України закликав головні офіси фінустанов ухвалили остаточні рішення про вихід з ринку рф

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus