Автомобільна логістика олійних в напрямку ЄС повністю себе окупила — Злочевський

У травні M-Grain пройшла сертифікацію ISCC EU(сталого розвитку та викидів парникових газів)  та почала возити насіння соняшника в Болгарію та Румунію. В Польщу повезла ріпак і кукурудзу. Підписала контракти по переробці соняшника з Нідерландами та Італією.

Про це йдеться в матеріалі: «‎Агротрейдер з активами в Україні, олійним заводом в Еквадорі та офісом у Швейцарії. Візитівка M-Grain»‎ на Latifundist.com.

«Ми їхали вагонами-зерновозами, біг-бегами, контейнерами і тентованими фурами. Як не дивно, з точки зору прибутковості, добре спрацювала схема біг-беги вантажівками + олійні культури. Тобто логістика автомобілями повністю себе окупала при транспортуванні саме олійних культур. Такі вантажі відправляли у Польщу, Румунію і Болгарію», — розповів виконавчий директор M-Grain Кирило Злочевський.

А от елеватори в Європі не орендували. На думку Кирила Злочевського, багато хто з українських компаній поспішили з таким кроком. І не всі зможуть «відбити» свої інвестиції, бо вже зараз по ринку видно, наскільки швидко переорієнтовуються логістичні потоки.

Наразі M-Grain закуповує у фермерів пшеницю, соняшник, кукурудзу та ріпак. Експортує збіжжя через порти Великої Одеси, Дунаю та західні кордони.

Читайте також: «Український агротрейдер з активами в Еквадорі та офісом у Швейцарії: історія M-Grain‎»

Нагадаємо, у Grain Alliance розповіли про роботу елеватора в Словаччині та збільшення вагонного парку.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus