Протести у Польщі ускладнять перетин кордону

Польсько-український кордон
Польсько-український кордон
Джерело фото: Wikipedia

На україно-польському кордоні можливі складнощі з перетином у трьох пунктах пропуску через заплановані акції протесту поляків.

Про це пише «Українська Правда‎»‎.

«Прикордонники попереджають, що 2 та 3 лютого 2023 року на під’їзних дорогах до пунктів пропуску «Корчова – Краківець‎»‎, «‎Медика – Шегині»‎ та 2 лютого 2023 року на під’їзній дорозі до пункту пропуску «‎Хребене – Рава-Руська»‎ зі сторони Польщі заплановано проведення акцій протесту‎», — пише видання. ‎ 

Це може вплинути на рух транспортних засобів, що перетинають державний кордон.

За даними джерела УП, жителям прилеглих до кордону з Україною населених пунктів Польщі не подобається надмірний рух транспорту, тому вони мають намір блокувати рух на в’їзд до країни, аби таким чином привернути увагу до цього питання.

Читайте також: «‎Бути чи не бути ГМО, ось в чому питання»

Нагадаємо, група з шести східноєвропейських країн, зокрема — Польща, просить про заходи для зменшення надлишку пропозиції зерна, адже українське зерно конкурує з виробниками на ринках сусідніх країн, і таким чином скорочує попит на місцеву продукцію.

Країни просять про компенсації своїм фермерам та про запровадження ізольованих транзитних шляхів, щоб українське зерно та інші продукти могли одразу потрапляти до третіх країн та не спричиняти перебоїв у ЄС. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus