Закидали міністра яйцями: аграрії Польщі протестують проти реекспорту українського зерна

Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик
Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик
Джерело фото: polsatnews

Польські аграрії закидали яйцями віцепрем’єра, міністра сільського господарства Генрика Ковальчика. Вони виступають проти реекспорту української агропродукції через Польщу.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Polsat News.

Надзвичайна подія сталася під час виступу урядовця на V Європейському аграрному форумі в Ясьонці поблизу Жешува.

«У момент, коли віцепрем’єр отримав слово, декілька осіб у залі встали і почали кидати в нього яйцями. Вони мали на собі жилетки з написами «Обдурене село» і кричали, що він не має права виступати на цьому заході. Ковальчик закликав протестуючих зберігати спокій і поводитися адекватно. На місце прибула поліція, яка вивела із зали найбільш радикальних протестувальників. Згодом віцепрем’єр залишив залу у супроводі охорони», — пише видання.

Зазначимо, що опозиційна польська селянська партія ініціює відставку Ковальчика. В свою чергу міністр сільського господарства зазначив, що він готовий до дискусії з опозицією та підкреслив, що вона також голосувала за відкриття кордонів для перевезення українського збіжжя до країн Азії та Африки.

Нагадаємо, Європейська комісія виділить 56 млн євро Румунії, Болгарії та Польщі, оскільки вони зіткнулися з напливом українського зерна, що знижує місцеві ціни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus