Ставки фрахту на контейнеровози знизяться

Ставки на контейнерні перевезення продовжать знижуватися в умовах нинішнього перерозподілу попиту і пропозиції на морські перевезення.

Про це заявив CEO Hapag Lloyd Рольф Хаббен Янсен, пише The Economic Times.

«Судноплавство повернулось до нормальних умов. Тепер нам знову доведеться боротися за кожен контейнер, щоб забезпечити завантаження своїх суден», — прогнозує він. 

При цьому Рольф Хаббен Янсен очікує, що ставки не впадуть нижче рівня собівартості перевезень, яка залишається на високому рівні через високі ставки тайм-чартеру, ціни на бункер і необхідність знижувати вуглецевий слід.

«Цього року більше суден стали відправляти на докування, також збільшилися обсяги списання, тоді як до цього в умовах високого попиту судновласники продовжували експлуатувати старі судна‎»‎, — зазначив CEO Hapag Lloyd.

Hapag-Lloyd AG — транснаціональна німецька транспортна компанія. Контейнерний транспортний підрозділ якої наразі є п'ятим за величиною контейнерним перевізником у світі за місткістю суден.

Читайте також: «‎Ставки фрахту, перевалка, демереджі: яким буде 2023-й рік для Дунаю»‎ 

Нагадаємо, низька пропускна здатність суден під час проходження «зернового коридору‎»‎ призвела до суттєвого сповільнення відвантажень на експорт та проблеми з прийманням товару у портах.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus