Відремонтувати елеватор після обстрілів на 50-60% вигідніше, аніж будувати новий — думка

Новий силос місткістю 5,5 тис. т, в діаметрі 18,3 м, з доставкою та монтажем обійдеться замовнику в близько 12 млн грн. А розібрати старий силос, замовити до нього запчастини та виконати монтаж коштуватиме приблизно 4–6 млн грн.

Про це розповів регіональний менеджер KMZ Industries Руслан Демчук в матеріалі «Масштабне відновлення постраждалого від обстрілів елеватора — досвід та поради KMZ Industries» на Elevatorist.com.

«Тож, якщо є необхідність і можливість ремонту, економія коштів у 50%-60% — вагомий аргумент для замовника», — доводить Руслан Демчук.

На прикладі одного із проектів спеціалісти KMZ Industries розповіли, що на відновлення 4-х силосів з демонтажем, виготовленням нових деталей, фарбуванням і монтажем пішло 4 місяці. Цей термін вони вважають досить вдалим, адже завдання ускладнювалося в тому числі й необхідністю виготовлення деталей до обладнання, які наразі завод не випускав.

За словами Руслана Демчука, одне діло збудувати нову ємність, коли тобі із заводу приїхав повнокомплектний силос із деталей, і здати «під ключ» замовнику, А інша справа — розібрати старий силос, зробити дефектний акт і замовити до нього умовно третину нових запчастин та ще й старого зразка, ідеально розмістити всі ці деталі на своїх місцях, а деякі деталі для заощадження бюджету реставрувати.

«Це зовсім інша робота, інший досвід. Він справді цікавий і дійсно дещо складніший, ніж просто змонтувати новий силос», — резюмував експерт.

Читайте також: «‎Втрати агрохолдингів у війні з росією. Спойлер: великі, але всі планують відбудовуватися»

Нагадаємо, A.G.R. Group збереже наземну логістику зерна через ЄС навіть після війни та відкриття українських портів.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus