В Україні визначились, як форсувати роботу «‎зернового коридору»‎

Змінити правила формування черги для проходження інспекцій суден у протоці Босфор, збільшити їх тоннажності та планування роботи морських терміналів і операторів. 

Про це йшлося на засіданні Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, пише пресслужба відомства.  

Питання назріли через суттєве сповільнення роботи Спільного координаційного центру (СКЦ) у Босфорі суден, що прямують до України в рамках «‎зернової угоди».‎

«З початку 2023 року середня кількість інспекцій становить 2,5 судна за добу проти 3,5 судна у грудні 2022 року. Наразі в очікуванні черги перебуває 117 суден з українським збіжжям. Кожна доба простою приносить збитки аграріям, оскільки призводить до падіння закупівельної ціни‎», — зауважили у відомстві. ‎ 

Учасники наради розглянули можливі варіанти, як зменшити час простою суден та збільшити обсяг експорту. Зокрема, запропонували збільшити мінімальну тоннажність суден до 25 тис. т, запровадити довгострокове планування роботи терміналів і операторів з наданням клієнтам реального лайнапу суден.

«‎Ринок підтримав такі пропозиції. Враховуючи складність ситуації, що склалася, та необхідність часу на опрацювання відповідних пропозицій, було домовлено призначити позачергове засідання Координаційної ради 9 лютого для остаточного розв'язання цього питання»‎, — резюмували в Мінагрополітики. 

Читайте також: «‎Залізний агроекспорт: навантаження та експорт зернових вантажів»‎  

Нагадаємо, що на початку січня 2023 року викрито злочинне угруповання, яке впродовж 6 місяців викрадало українське зерно під час експорту через Ізмаїльський МТП.

Щоб упіймати злочинців, працівники апарату з економічної та інформаційної безпеки «‎Укрзалізниці» організували засідку, за результатами якої затримано двох осіб, одному вдалося втекти‎.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus