Електронна черга в зерновому коридорі будується на хабарах — Прометей

Електронна черга на завантаження в «зерновому коридор‎і», яка зовні є публічною, приховує друге дно. Для того, щоб потрапити до неї, треба заплатити. Тема гаряча, оскільки простій суден дуже дорого коштує зернотрейдерам.

Про таку проблему Latifundist.com розповіли в ГК «Прометей».

Суховантажі компанії багато днів перебувають у списках очікування на завантаження. До того ж, виникла ситуація, коли судна, які прибули пізніше, стоять в черзі під навантаження раніше.

«Так, на завантаження  з терміналу Транссервіс-2008 у порту «Чорноморськ» заплановані судна SANITA S, ASL ILEANA, EUROSUN та NADA, які прийшли до Стамбула набагато пізніше нашого судна MAGNUM», — розповідає один з керівників Групи компаній Прометей Сергій Ольховський.

За його словами, є чутки, що за хабарі, які становлять 2-4 у.о. з тонни продукції, посадові особи пропонують «посприяти» з першочерговим поданням документів для внесення в електронну систему.

«Компанія Прометей не має наміру йти на незаконні угоди, тому відкрито заявляє про непрозору ситуацію на припортовому терміналі Транссервіс-2008, який обслуговує проходження зернового коридору. Нечесні посадові особи мають бути виявлені та засуджені до реальних термінів покарання, їм не місце у європейському майбутньому, якого прагне наша країна», — наголошують в компанії.

ГК «Прометей» публічно звертається до центральних органів влади та АМПУ з проханням звернути увагу на такий стан справ.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило колишнього начальника митного поста «Чорноморськ-порт‎»‎ на вимаганні та отриманні хабаря за безперешкодний експорт зерна через «зерновий коридор‎».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus