Прометей заявив, що втратив контракт на постачання агропродукції через схеми терміналу Транссервіс-2008

ГК «Прометей» заявляє, що через схеми терміналу «Транссервіс-2008» в порту Чорноморськ від послуг Групи відмовився закордонний покупець.

Про це повідомляє пресслужба ГК «Прометей».

Компанія втратила контракт на постачання великої партії агропродукції, укладений з іноземним партнером. Це спричинило як прямі, так і непрямі збитки.

Судно стояло з 12 січня 2023 р в очікуванні проходження комісії в Стамбулі. Збитки за його простій склали понад $1 млн. У зв'язку з непрозорістю по термінам постановки до причалу судно було канцельовано.

«Таке ставлення до іноземних покупців українського зерна, на жаль, не додає довіри ні до «зернового коридору», ні до нашої країни. Статус продавця, який мають українські зернотрейдери на міжнародній арені і так не найкращий, а зі здійсненням афер припортовим терміналом просто обвалюється», — зазначив керівник ГК «Прометей» Сергій Ольховський.

Нагадаємо, ГК «Прометей» підготувала заяву на ім'я Генерального прокурора України з проханням відреагувати на непрозорість у формуванні електронної черги до «зернового коридору»

Раніше ГК «Прометей» заявила, що електронна черга на завантаження в «зерновому коридор‎і», яка зовні є публічною, приховує друге дно. Для того, щоб потрапити до неї, треба заплатити.

В свою чергу «Транссервіс-2008» заперечує звинувачення «Прометея» у непрозорій роботі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus