Кернел планує піти з Варшавської біржі — вихід на неї не приніс очікуваних вигод

«Кернел» може піти з Варшавської фондової біржі, оскільки вихід на біржу у 2007 році не приніс агрохолдингу очікуваних вигод.

Про це пише йдеться в листі акціонера.

Компанія Андрія Веревського Namsen Limited запропонувала раді директорів «Кернел» розглянути питання делістингу з Варшавської біржі та викупу акцій в інших акціонерів.

Зазначимо, що Namsen Limited володіє 41,29% голосуючих акцій компанії «Кернел».

«З низки причин ми дійшли висновку, що стратегічні, комерційні та фінансові недоліки, які є результатом лістингу компанії на Варшавській фондовій біржі, переважують відносні переваги публічності компанії», — повідомляють в компанії.

Веревський вважає, що статус непублічної приватної компанії дозволить «Кернелу» бути більш гнучким, а менеджменту — швидше та ефективніше приймати рішення.

Зазначимо, що концентрація Андрієм Веревським більш ніж 50% акцій компанії свідчить про бажання зміцнити контроль над компанією та уникнути корпоративних ризиків.

Нагадаємо, «Кернел» продав 134 тис. га власного земельного банку своєму основному акціонеру Андрію Веревському.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus