Прометей збільшить оборотний капітал завдяки кредитній лінії від європейського банку

Чорногорський Zapad Banka виділив ГК «Прометей» кредитну лінію на торгове фінансування під контракти з кінцевим покупцем.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Виділені кошти дозволять збільшити оборотний капітал, структурувати торгові угоди та оптимізувати операційну роботу. Загалом це позитивно вплине на фінансову стабільність компанії.

«З цим банком у нас давнє партнерство, і вони завжди підтримують нас. Незважаючи на тривалу співпрацю, Zapad Banka, будучи європейським банком, висуває високі вимоги комплаєнсу до нас нарівні з іншими клієнтами. Наприкінці минулого року було проведено успішну кредитну угоду на суму $1,5 млн, після чого банк ухвалив рішення виділити ліміт $2,5 млн на торгове фінансування. Лінія дозволяє ефективніше використовувати фінансування торгових операцій, обертаючи їх кілька разів», — розповів керівник напрямку торговельного фінансування сектору корпоративних фінансів ГК «Прометей» Роман Ні.

Після здійснення кількох успішних угод у межах виділених $2,5 млн, компанія розраховує на збільшення ліміту торговельного фінансування від європейського партнера.

Нагадаємо, ГК «Прометей» підписала лізингову угоду з «Першим Українським Міжародним Банком» (ПУМБ) на $3 млн. Вона передбачає виробництво залізничних вагонів для перевезення зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus