Акціонери болісно сприймуть пропозицію Веревського викупити акції Кернела — експерти

Міноритарні акціонери болісно сприймуть пропозицію фонду Namsen Limited викупити акції «Кернела».

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com Фондове розлучення. Чому Кернел покидає Варшавську біржу.

Раніше фонд Namsen Limited, що належить Андрію Веревському, звернувся до акціонерів «Кернела» з пропозицією зробити делістинг компанії з Варшавської фондової біржі та викупити їх акції. 

«Очевидно, що інвестори будуть дуже болісно це сприймати. Можливо, багато хто відмовиться продавати свої акції. Велика кількість міноритарних акціонерів вкладалися в акції до війни. Відповідно, по зовсім іншим цінам. І їм не так цікаво сьогодні продавати. Але, напевно, є і група людей, які не проти вийти з українських активів», — розповів керівник аналітичного відділу ІК Concorde Capital Олександр Паращій

Один з міноритарних акціонерів анонімно розповів, що «не в захваті» від листа, адже купував акції задовго до вторгнення за високими цінами. Наразі планує вивчити механізм делістингу і чи можливо відмовитися від продажу акцій.

Зазначимо, що Namsen Limited запропонував викупити акції міноритаріїв за ціною 18,5 злотих за акцію.

Аналітик Erste Якуб Шлопек в коментарі в польському виданню PAP Biznes припустив, що це спроба купити компанію за дуже низькою оцінкою.

«Мені здається, що за такою ціною колл провалиться. Ціна в коллі нижче біржової, що не стимулює продаж акцій», — сказав аналітик Erste Якуб Шлопек в коментарі в іншому польському виданню, PAP Biznes.

Нагадаємо, що серед причин делістингу Namsen Limited вказувала те, що за 11 років Кернел жодного разу не зміг залучити фінансовий капітал для інвестування, польські інвестори більше не є основними акціонерами, а ціна акцій не міняється попри всі вливання в розвиток.

Виконано за допомогоюDisqus