УЗА закликає уряд організувати рейдову перевалку для портів Дунаю

«Українська зернова асоціація» (УЗА) просить Уряд сформувати рейдові перевалки всім морським портам дунайського регіону.

Про це пише пресслужба УЗА.

Також в асоціації просять надати річці Дунай статус внутрішнього водного шляху Е-80-09 відповідно до Європейської угоди про найважливіші внутрішні водні шляхи міжнародного значення (УМВШ).

«Хоча Уряд змінив межі акваторії морського порту Ізмаїл, розтягнувши її від 95 км річки Дунай аж до Чорного моря, також змінено межі акваторії морського порту Рені, але досі не вирішені термінові проблеми в частині стимулювання залучення інвестицій для збільшення потужності перевалки цих портів», — зазначили в УЗА.

В асоціації додають, що без визначення зовнішніх рейдів в Чорному морі для морських портів Ізмаїл та Рені, їхні портові оператори не можуть навантажувати великотоннажні судна без додаткового фінансового навантаження. Це негативно вплине на закупівельні ціни для агровиробників.

Нагадаємо, відбулася тристороння зустріч Україна — Єврокомісія — Румунія, у ході якої сторони домовилися про координацію зусиль з вдосконалення та розвитку експортних потужностей через українські та румунські канали річки Дунай.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus