Продовження зернової угоди на 60 днів може зупинити закупки українського зерна — Barva

росія заявила, що готова продовжити дію «зернової угоди» лише на 60 днів. Для українського зернового ринку це означає повторення поточної ситуації вже через місяць. Тобто учасники ринку знову зіткнуться з неможливістю планування своєї діяльності та призупинять закупки.

Про це повідомили аналітики Barva Invest у своєму Telegram-каналі.

Котирування пшениці зросли на фоні чергової хвилі побоювань щодо стану посівів у США та неоднозначних новин щодо продовження «зернової угоди». Активність на українському ринку залишається дуже обмеженою.

Ціни на пшеницю станом на 14 березня на світових біржах склали:

  • травневий контракт пшениці на Чикаго (ZWK3) 6.84 $/бу (+0.5 $/бу),
  • травневий контракт пшениці на Euronext (EBMK3) 267.0 €/т (+5.25 €/т),
  • травневий контракт пшениці Black Sea (BWFK3) 289.75 $/т (+1.5 $/т),
  • DAP порти (11,5%) 205 $/т,
  • DAP Izov (11,5%) 195-200 $/т.

«Стан посівів пшениці в штаті Канзас, ключовому регіоні вирощування в США залишився без змін 17% у хорошому та відмінному стані. В штаті Оклахома стан посівів погіршився з 39% до 30% у хорошому та відмінному стані. Оцінка площ пшениці в США що знаходяться у стані посухи зросла з 54% до 55%», — повідомляють аналітики.

Нагадаємо, український бізнес закликав Організацію Об’єднаних Націй і Туреччину забезпечити вільне торговельне судноплавство в Чорному морі та продовжити «зернову угоду» ще на рік, а також включити до неї Миколаївський порт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus