Мін‘юст скасував незаконну спробу компанії GNT змінити директора

Міністерство юстиції України своїм наказом скасовує нещодавню незаконну спробу зміни директора компанії «‎Олімпекс Купе Інтернейшнл», дочірньої компанії GNT Group.

Про це повідомляє Argentem Creek Partners.

Спроба скасувати попереднє призначення директора була незаконно вчинена приватним нотаріусом Анатолієм Гулієвим, який, як вважають, працює на Сергія Грозу та Володимира Науменка (колишніх акціонерів GNT Group), і який порушив кілька приписів, що забороняють завершення будь-яких реєстраційних дій щодо «‎Олімпекс Купе Інтернейшнл».

Читайте також: Innovatus звинувачує GNT у крадіжці зерна на $25 млн. Термінал каже, що зерно зіпсувалось

У результаті цього указу директор «‎Олімпекс Купе Інтернейшнл» Віталій Марченко, законно призначений новим керівництвом GNT Group, залишається єдиним керівником компанії.

GNT Group залишається об’єктом кримінального розслідування щодо розтрати заставних активів після скарги, поданої в грудні 2022 року Innovatus Capital Partners («Innovatus»), американською компанією з управління активами та інвестором в Україні.

«Ми раді, що Міністерство юстиції України підтвердило нашу позицію щодо захисту наших прав як забезпечених кредиторів GNT Group. Разом з Argentem Creek Partners (ACP) ми сподіваємося на наполегливу роботу, щоб повернути GNT на шлях прибутковості, прозорості, дотримання податкового законодавства та належного корпоративного управління. Ці зусилля будуть важливі для процвітання України та глобальної продовольчої безпеки в цілому», — зазначила керуючий директор Innovatus Ана Фірмато.

Зазначимо, що 17 лютого суд відновив на посаді директора GNT Group.

Нагадаємо, що міжнародний суд 7 лютого 2023 року видав наказ, який забороняє кредиторам здійснювати дії, направлені на заволодіння, обтяження чи продаж зернового термінала «Олімпекс Купе Інтернешнл» в Одеському МТП.

Цей наказ міжнародного суду має бути врахований українськими судами при ухваленні рішень, а остаточно вирішити їх суперечку з кредиторами має арбітражний суд у Великобританії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus