ООН підтвердила продовження «зернової угоди». росія наполягає, що підписала на 60 днів

Пресслужба Організації Об'єднаних Націй підтвердила, що «зернова угода» була продовжена, але без вказівки на який термін. Натомість росія заявляє, що підписала угоду на 60 днів. 

«Чорноморська зернова ініціатива, підписана у Стамбулі 22 липня 2022 року, була продовжена. Ініціатива дозволяє полегшити безпечне судноплавство для експорту зерна та пов’язаних з ним харчових продуктів та добрив, включаючи аміак, з певних українських морських портів», — повідомили в ООН.

Проте в організації не проінформували, на який саме термін була продовжена угода. В ООН лише заявили, що від початку дії  близько 25 мільйонів тонн агропродукції було доставлено до 45 країн світу.

Читати по темі: 60 замість 120 днів. Розбираємось, чому росія ламає «зерновий коридор» і що буде з цінами на зерно

Натомість росія повідомила всі сторони зернової угоди, що дає згоду на продовження цієї домовленості на 60 днів, заявила офіційний представник МЗС рф марія захарова, передає ВВС.

«Ми бачимо повідомлення від сторін «зернової угоди» про те, що угоду подовжено на 120 днів. Ми неодноразово заявляли — і міністерство закордонних справ росії, і постійний представник росії при ООН — про те, що російська сторона повідомила всі сторони угоди про те, що вона продовжує угоду на 60 днів», — повідомила захарова журналістам.

Нагадаємо, що вчора міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що «зерновий коридор» буде продовжено на 120 днів. Президент Туреччини Реджеп Ердоган також повідомив про продовження угоди на 120 днів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus