Дефіциту добрив немає, є питання цінової доступності — експерт

На ринку достатньо добрив, але фермер не почувається фінансово спроможним задовольнити усю потребу в них під той обсяг врожаю, який хотів би отримати. Однак вартість добрив все ще перекривається прибавкою врожаю від їх застосування.

Таку думку висловив генеральний директор компанії «Агрінос Україна» Юрій Джура в інтерв'ю на Superagronom.com

«Порівняно з 2021 роком, ми очікуємо подвоєння обсягів продажів у тих регіонах, де ми активно створюємо попит і нарощуємо свою присутність. Це не просто оптимізм, адже в 2022 році ми активно приростали в обсягах бізнесу на територіях, які не зазнали окупації. Весь рік ми підсилювали свою присутність в цих регіонах, тож це не просто сподівання, а втілення нашої стратегії», — зазначив Джура.

Він додав, що значна кількість товару на перше півріччя — більше 80% — уже на складах компанії і готова до відвантаження. А чого не вистачає, вже допливає до європейських портів і скоро теж буде на складах. 

Нагадаємо, що на ринку селітри спостергіється певний ажіотаж. Серйозної нестачі товару не відчувається, однак товар в наявності потрібно шукати. Імпорт хоч і досить активно надходить, однак дуже часто товар, який йде в країну, або вже розпроданий на шляху в Україну, або розпродається одразу після заходу в країну.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus