У Миколаївській області почали розмінування сільгоспземель

В Миколаївській області почали розміновувати сількогосподарські землі. Від Міноборони в області працює 11 груп розмінування, з наступного тижня до них долучаться ще 9 груп. Також 9 груп працюють від ДСНС.

Про це повідомляє Міністерство економіки України. 

«Ми маємо зробити все можливе для вирішення в стислі терміни питань щодо організації планового гуманітарного розмінування. Йдеться про створення реєстру територій, які підлягають очищенню, інструментів комунікації та контролю. Будемо  залучати іноземних та вітчизняних операторів, щоб прискорити роботу з розмінування. Пріоритет – розмінування сільськогосподарських земель», — розповіла міністерка економіки України Юлія Свириденко

До того ж, в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській та Черкаській областях потребують обстеження та, за необхідності, розмінування понад 470 854 га сільськогосподарських земель. 

Нагадаємо, в «НІБУЛОНі» готуються до розмінування посівних площ в Снігурівському районі Миколаївської області. Компанія планує посіяти в поточному сезоні на цих територіях ярі культури.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus