Cargill припинить експорт зерна з росії у наступному сезоні

Російська дочірня компанія американської корпорації Cargill припиняє експорт зерна з росії з наступного сезону.

Про свої плани компанія Cargill повідомив заступнику голови мінсільгоспу рф Оксані Лут, пишуть російські ЗМІ.

У листі компанія повідомляє, що у 2023/24 МР «Каргілл» не планує експортувати зерно з росії. Однак компанія пообіцяла, що заплановані на поточний сезон відвантаження будуть виконані в повному обсязі відповідно до квоти.

Як вважає один зі співрозмовників російського РБК, Cargill прийняв рішення згорнути експорт зерна з росії «на тлі регулювання, що посилилося, і тиску на даний ринок з боку держави».

Російський підрозділ Cargill повідомив, що починає переглядати портфель активів, що належить їй, пов'язаних з експортом зерна. Але змін щодо інших видів діяльності та активів Cargill у росії не планується.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎

За даними учасників російського зернового ринку, Cargill в поточному сезоні планує експортувати близько 2,2 млн т зерна з росії. Це майже 4% від загального обсягу відвантажень російського зерна.

За обсягами відвантажень Cargill посідає шосте місце серед експортерів зерна з росії.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року американська агропромислова компанія Bunge завершила угоду з продажу воронезького заводу «‎Бунге СНД»‎.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus