Ще один зернотрейдер планує вихід з російського ринку — Bloomberg

Зернотрейдер Archer Daniels Midland (ADM)  розглядає вихід з російського ринку. Компанія може продати свою частку у 50% в спільному підприємстві з російським партнером «Астон».

Про це повідомляє Bloomberg.

«Астон»  підприємство, запущене в 2018 році, переробляє кукурудзу для виробництва підсолоджувачів і крохмалю для російської харчової промисловості.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎

Наміри ADM, ймовірно, пов'язані з тим, що конкуренти ADM    Cargill та  Viterra, заявили про припинення експорту зерна з росії.

«Ситуація в росії залишається нестабільною, і ми будемо продовжувати постійно контролювати і оцінювати нашу обмежену діяльність там. Ми, звичайно, будемо продовжувати дотримуватися всіх санкцій, законів і правил США» заявила представниця ADM в коментарі Bloomberg. 

Нагадаємо, що один із найбільших світових зернотрейдерів — компанія Viterra (агропідрозділ компанії Glencore), планує припинити експорт зерна з росії. Це дасть місцевим компаніям більше контролю над відправленнями.

Раніше російська дочірня компанія американської корпорації Cargill заявила, що припиняє експорт зерна з росії з наступного сезону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus