Bunge

Експорт зернових
2727

Bunge Ltd. — транснаціональна компанія, що входить до десятки найбільших зернових трейдерів.

Bunge працює у більш ніж 40 країнах.

Профіль бізнесу Bunge

Продаж зерна

Основні культури — кукурудза, пшениця та рис.

Компанія постачає товари кінцевим споживачам — від цілих країн до дрібних виробників худоби.

Мережа підприємств Bunge, включаючи елеватори та портові термінали, охоплює найбільші у світі сільськогосподарські виробничі регіони та райони швидкого зростання споживання продуктів харчування.

Переробка та продаж олійних

Bunge є найбільшим у світі переробником олійних культур.

Джерело: сайт компанії

Компанія присутня у трьох найбільших країнах-виробниках соєвої олії у світі: США, Бразилії та Аргентині та працюємо з МЕЗами по всьому світу — як у місцях походження, так і в пунктах призначення. Переробні потужності Bunge охоплюють Південну Америку, Північну Америку, Європу та Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

Управління фізичними потоками

Морські перевезення Bunge пов'язують продукти з клієнтами від місця походження до призначення завдяки мережі активів по всьому світу.

Виробництво та продаж добрив

Компанія виробляє суперфосфати (SSP), аміак, сечовину і тіосульфат амонію. Bunge також постачає моноамонійфосфат (MAP), діамонійфосфат, потрійний суперфосфат, сечовину, сечовину, аміачну селітру, сульфат амонію та хлорид калію, які ми купуємо у третіх осіб та перепродаємо.

В Аргентині компанія продає добрива під марками Bunge та Solmix.

Також в Аргентині є виробництво фосфатів та азоту, а також операції змішування та розподілу. У Бразилії компанія працює з терміналом добрив у порту Сантос.

Переробка зерна

Bunge постачає пшеничну, кукурудзяну та рисову продукцію для підприємств харчової промисловості, пекарень, пивоварів, підприємств громадського харчування та виробників закусок.

Компанія виробляє та продає різні види пшеничного борошна та хлібобулочних сумішей у Бразилії та Мексиці, продукти на основі кукурудзи в Сполучених Штатах та Мексиці та продукти з подрібненого рису у Сполучених Штатах та Бразилії.

Бренди в Бразилії включають пшеничне борошно Suprema, Soberana, Primor та Predileta та пекарські премікси Gradina та Pre-Mescla.

Бренди пшеничного борошна та хлібобулочних виробів у Мексиці — Espiga, Esponja, Villa Rica, Galletera та Pastelera.

Виробництво продуктів на основі олій

Bunge виробляє інгредієнти та продукти на основі олій.

Джерело: сайт компанії

Компанія є провідним у світі виробником лецитину. BungeMaxx є глобальним спеціалізованим брендом лецитину преміум-класу по всьому світу.

З придбанням Loders Croklaan у березні 2018 року, Bunge є світовим лідером у галузі виробництва компонентів для масел для клієнтів B2B, пропонуючи повний асортимент масел для м'якого насіння та тропічних масел, а також можливості для інновацій та застосування світового класу.

Виробництво цукру

Bunge — провідний виробник цукру та етанолу в Бразилії, провідний трейдер та продавець цукру у всьому світі. 8 цукрових заводів у Бразилії мають загальну потужність понад 20 млн. т. Заводи виробляють як цукор, так і етанол.

Продукція, яку виробляє компанія — цукор-сирець, нерафінований білий кристалічний цукор (продається переважно у Бразилії).

Нині ринки етанолу переважно є внутрішніми.

Підприємства з виробництва цукру компанії Bunge та британської енергетичної компанії BP Plc у Бразилії об'єднаються, щоб створити спільне підприємство, яке стане третім у світі за величиною переробником цукрової тростини.

Водночас Bunge та BP керуватимуть 11 заводами у Бразилії, здатними переробляти 32 млн т тростини на рік, поступаючись лише Raízen та Biosev.

Угода, яка, як очікується, буде підписана у четвертому кварталі 2019 р., включає права на вихід на ринок через 18 місяців, включаючи приватні продажі. У Bunge є можливість розпочати розміщення акції за два роки.

Читайте також: Сахпредприятия Bunge и британской компании в Бразилии объединятся

Біонергетика

Bunge через когенераційні установки на цукрових заводах виробляє електрику шляхом спалювання жому цукрової тростини в котлах.

Фінанси

Фінансові результати

Bunge за підсумками І кварталу 2018 р. отримала $21 млн чистого збитку проти $47 млн ​​чистого прибутку за аналогічний період 2017 р. За звітний період чистий збиток на одну акцію склав $0,2 (чистий прибуток на одну акцію за І кв. 2017 р. — $0,31). EBIT за І кв. 2018 р. знизився на 54,14% до $61 млн.

За І півріччя 2019 р. чистий прибуток склав $259 млн (чистий збиток — $33 млн), валовий — $949 млн (+2,5%), EBIT — $536 млн (+2,7 раза).

Злиття ADM та Bunge

ADM у 2018 р. проводила переговори про покупку Bunge. За оцінками, злиття ADM і Bunge зіткнеться з серйозними перешкодами в галузі антимонопольного законодавства у США та, можливо, у Бразилії та Китаї. Але у березні 2018 р. переговори зупинилися, поставивши під загрозу злиття. Після припинення переговорів акції Bunge впали на 6%.

Історія розвитку Bunge

1818 р. — була заснована компанія Bunge Ltd. в Амстердам. В даний час головний офіс компанії знаходиться в Уайт Плейнс, Нью-Йорк, США.

Вересень 2015 р. — Bunge Brasil, дочірня компанія власності Bunge Ltd, заявила про домовленість щодо придбання бразильського переробника пшениці Moinho Pacifico.

Липень 2016 — Bunge та азіатська Wilmar оголосили про створення спільного підприємства у В'єтнамі, щоб об'єднати свою діяльність на азіатському ринку. Для створення спільного бізнесу Bunge продасть 45% активів з олії, які належать Bunge у В'єтнамі, компанії Wilmar.

Серпень 2016 р. — Bunge приєдналася до 200 компаній як новий член Всесвітньої ради підприємців зі сталого розвитку (WBCSD) для сприяння досягненню сталої продовольчої безпеки у світі.

Серпень 2016 р. — Bunge та мексиканська компанія Grupo Minsa (провідний виробник кукурудзяного борошна) оголосили, що вони досягли угоди про придбання компанією Bunge контрольного пакету акцій Grupo Minsa.

Листопад 2016 р. — Bunge анонсувала додатковий випуск облігацій на суму €200 млн із прибутковістю 1,85%.

Грудень 2016 р. — Томас Боєхлерт призначений фінансовим директором Bunge.

2017 р. — Bahri Dry Bulk Company (дочірня компанія Bahri Group) та Koninklijke Bunge B.V. (Дочірня компанія Bunge Limited) оголосили про підписання остаточної угоди про створення спільного підприємства з перевезення сухих сипких вантажів морем в/з близькосхідного регіону. Bunge купила два МЕЗа у Cargill  у порту Амстердама у Нідерландах та у порту Бреста у Франції. Bunge повідомила про завершення угоди щодо придбання турецького виробника рослинних олій Ana Gida.

2018 р. — у січні Вініт Балі стала членом Ради директорів Bunge. Bunge 1 березня оголосила про завершення придбання 70% частки компанії IOI Loders Croklaan. Bunge у липні вирішила закрити завод з переробки сої з порту Рамалло у провінції Буенос-Айреса. Внаслідок закриття заводу буде звільнено 60 осіб. Закриття заводу пов'язане з наміром Bunge зосередити свою увагу на ключових регіонах та підприємствах із високою рентабельністю. Марк Зенюк (Mark Zenuk) приєднається до Ради директорів компанії Bunge, а Президент агробізнесу Bunge Limited Брайан Томсен (Brian Thomsen) заявив про намір піти у відставку. Bunge Limited оголосила про завершення угоди із продажу своїх міжнародних активів з торгівлі цукром Wilmar International Limited (Wilmar). Bunge призупинили угоди з Іраном щодо постачання продовольства через неможливість здійснювати платежі за контрактами банками Ірану через введені США економічні санкції.

2019 р. — компанія у липні анонсувала об'єднання підприємства з виробництва цукру та британської енергетичної компанії BP Plc у Бразилії.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Ружицкий Анджей
Вице-президент по Украине, Черноморскому региону и России компании
Gregory A. Heckman
Хекман Грегори
Генеральный директор компании

Контакти

Структура компанії

Бунге Україна
Переробка олійних, експорт зерна, експорт олійних